Externe aquarium overloop

Wil je een externe bioloog gebruiken voor je aquarium, dan kan je het beste een standpijp in je aquarium plaatsen. Het grootste nadeel van een standpijp is dat je een gat in je aquarium moet boren. Bij een leeg aquarium is dat niet zo’n groot probleem, maar als er vissen in zitten, dan heb je een externe aquarium overloop nodig.

Externe overloop versie a

Voor de juiste werking moet u rekening houden met de maximale doorstroom- capaciteiten van de leidingen.

Deze overloop moet je één keer opstarten en daarna werkt hij het zelfde als een standpijp. Tijdens het onderhoud blijft er water in de pvc pijpen staan als je het waterniveau laat zakken in je aquarium. Na het onderhoud start je weer de opvoerpomp en het geheel werkt weer als van ouds. Wat het belangrijkste is dat dit ontwerp, van zelf opstart na een stroom uitval! Een standaard standpijp blijft de beste keuze! Maar niet iedereen kan en wil een gat boren in zijn aquarium.

Externe overloop uitleg versie a

Voor het ontluchten van ruimte “D” kan je een grote spuit gebruiken of een luchtpompje wat ook kan zuigen. De terugslagventiel is niet echt nodig maar het maakt het leegzuigen van de lucht een stuk makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.