Hypancistrus sp. L333

De onderstaande gegevens worden bewerkt!

 

Wetenschappelijke naam Hypancistrus sp. (L333)
 
Common Name (s) L333
Etymologie Een samentrekking van de Griekse hypo (d.w.z. minder dan) en Ancistrus, in toespeling op de vermindering reflectie aantal tanden (Vooral in de onderkaak) gevonden in deze soort.

Soort

Maat 150mm SL. (ongeveer)
Identificatie Bij de juiste waterwaarden hebben de vissen een donker bruine tot zwarte lichaamskleur met witte lijnen.Is zeer vergelijkbaar met L066, maar deze heeft meer een witte basis lichaamskleur met zwarte lijnen op de top! De L333 is stomper van kop tot staart dan de meeste andere soortgenoten.
Geslachtsbepaling Volwassen mannetjes ontwikkelen tanden-achtige odontodes rond het hoofd en de borstvinnen. Van boven gezien zijn de vrouwtjes steviger (meer massa) dan de mannetjes.Gemakkelijkste manier van geslachtsbepaling is bij halfvolwassen dieren, indien er voldoend hollen aanwezig zijn. De vissen die in de holen blijven zijn de mannetjes.

Habitat

Distributie Rio Xingu, BraziliëAmazon, Neder Amazon, Xingu
pH 6,4-7,2
Temperatuur 26,0-31,0 °C
Andere parameter Gebruik zeer zacht water met een geleidbaarheid van 80-120 mS

Overige

Voeding Geeft de voorkeur aan vlezige voedsel zoals garnalen, larven of kwaliteit tabletten. Kan zelfs interesse tonen in sommige groenten.
Huisvesting Zanderige ondergronden, hout en meerdere schuilplaatsen (holen, gaten) voor de mannetje. Planten zijn welkom, maar niet nodig, soms worden de planten gegeten.
Compatibiliteit Goed te combineren met vissen die hoger in het aquarium zwemmen. Stelt hogere eisen aan zijn leefomgeving als hij de bodem moet delen met andere grondbewoners. Omdat de vissen een beetje schuw zijn, moeten hij ook de gelegenheid krijgen om het voedsel te vergaren!
 Kweken Zeer eenvoudig. De man houdt ongeveer 50-80 eieren in zijn hol. De jongen verlaten het ouderlijk huis om ongeveer 14 dagen en kunnen gemakkelijk worden gevoed met tabletten en diepvriesproducten. Gebruik een neutrale pH en zeer zacht water temperatuur rond 30 Celsius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.