Nystatin – Lederle Creme

Verpakking: Nystatin – Lederle CremeZalfbehandeling, bijvoorbeeld bij de gatenziekte aanbevolen behandeling: Nystatin®-Lederle Creme (zalf)

De deskundigen zijn het na een meer dan 30 jaar durend debat nog altijd niet eens over de oorzaak van de gatenziekte. De meeste zeggen dat  en mineraalgebruik de oorzaak is.

Diskuszucht Stendker hebben door jarenlange testen vastgesteld dat in ongeveer 90 % van de gevallen een voorschriftvrije* zalf tegen huidschimmel voor een zeer snel en zeker succes zorgt. Deze zalf heet Nystatin®-Lederle Creme, en wordt door diverse fabrikanten en leveranciers geleverd.

* Dit medicijn is in Nederland uitsluitend op recept verkrijgbaar!

Symptomen:

In het begin hebben de vissen aan hun hoofd pukkels die gelijkenis vertonen met acné, en die dan later openbarsten. Na het openbarsten en uitlopen vormen zich deels zeer diepe kraters in de huid.

Behandeling:

De getroffen vis uit de aquarium halen en op een vochtige doek leggen. De gaten bijvoorbeeld met een keukenrol droog dippen en de zalf met de vingers in de gaten wrijven. Daarna de vis weer in de aquarium plaatsen.

Met een beetje oefening duurt dergelijke behandeling 30-60 seconden. Een vis kan echter zonder problemen 3-5 minuten buiten het water verbergen. Bij kleine gaten volstaat in de regel een eenmalige behandeling. Bij gaten die groter zijn dan 5 millimeter moet men de behandeling na een week herhalen.

Bron: www.diskuszucht-stendker.de


Logo: Europa apotheek
PZN:
4900723
Packungsinhalt: 25 g Creme
www.europa-apotheek.com/nystatin-lederle-creme-4900723

Icon: PDF bestand  Nystatin – Lederle Creme versie a.pdf

Tags: