Dennerle – ClearWater ActievKohle Special

Dennerle – ClearWater ActievKohle Special

Uiterst krachtige filterkool voor alle zoetwateraquaria.

Hartelijk gefeliciteerd,

U heeft besloten een kwaliteitsproduct van de firma DENNERLE aan te schaffen. Neem de aanwijzingen omtrent het gebruik in acht, zodat de werking van het product volledig tot zijn recht komt. DENNERLE wenst u veel genoegen en plezier met uw aquarium!

Wanneer dient over actieve kool gefilterd te worden?

In een volgens het DENNERLE-systeem ingericht en onderhouden aquarium is het gebruik van actieve kool normaal gesproken niet nodig. Maar in bepaalde gevallen is het raadzaam, met actieve kool te filteren, b.v. bij overmatig geel kleuren van het water door humusstoffen, een onaangename geur of te snelle verwijdering van medicijnresten na een behandeling tegen ziekte.

Het leidingwater dat voor een gedeeltelijke verversing wordt gebruikt, kan met actieve kool van eventuele pesticideresten en chloor worden bevrijd.

DENNERLE ActiefKool speciaal – Voor helder en gezond aquariumwater

DENNERLE ActiefKool speciaal bindt moleculen van schadelijke stoffen aan het reusachtige inwendige oppervlak en filtert ze daarmee uit het water – snel en effectief.

DENNERLE ActiefKool speciaal verwijdert organische schadelijke stoffen, chloor en pesticiden uit leidingwater, bindt medicijnresten op veilige wijze, vermindert geurtjes en reduceert de verkleuring van het water.

ActiefKool speciaal is pH-neutraal en laat geen algen bevorderende fosfaten vrijkomen. Geschikt voor alle soorten filters.

Dosering en toepassing

Advies

250-300 ml per 100 liter aquariumwater. De benodigde hoeveelheid in het bijgevoegde netje doen. Voor gebruik met warm leidingwater grondig afspoelen, om door transport veroorzaakt afval te verwijderen.

ActiefKool speciaal kan het beste tussen 2 lagen DENNERLE Fijne FilterWatten op de laatste plek in het filter worden gelegd. Het netje moet over het gehele vlak met water doorstroomd worden.

Toepassingstijd

Om medicijnresten te verwijderen 2-3 dagen, anders 7-14 dagen. Bij een meer dan gemiddelde belasting door schadelijke stoffen het gebruik herhalen of evenredig meer gebruiken.

Voor de conditionering van leidingwater: Het water zo langzaam mogelijk door de actieve kool laten lopen.

Bijzondere aanwijzingen

  • Actieve kool dient altijd slechts gedurende een korte periode te worden gebruikt, omdat de kool er belangrijke voedingsstoffen voor de planten (chelaten) uitfilteren kan.
  • Bepaalde stoffen kunnen door de principiële uitwerking ervan niet met actieve kool uit het aquariumwater worden gefilterd, zoals b.v. nitraat en fosfaat. Gebruik daarvoor DENNERLE Speciaal filtermateriaal (FosfaatStop, NitraatStop ).

Leveringsprogramma

Bestelnr.: 3734
Verpakkingsmaat: 1 liter

Bron: www.dennerle.de

Tags: