JBL – Carbomec activ

JBL – Carbomec activ

JBL Carbomec activ is een hoogwerkzame adsorptiekool ter verwijdering van geneesmiddelenrestanten, watervertroebelingen en hoogmoleculaire organische verontreinigingen uit zoetwateraquariums.

JBL Carbomec activ geeft geen fosfaat af aan het water en verhoogt evenmin de geleidbaarheid. JBL Carbomec activ is op een pH van 7 afgestemd en is daarom bij uitstek geschikt voor toepassing in het pH-gebied van 6,5 tot 7,5.

Toepassing:
S.v.p. de inhoud van de plastic zakje in de bijgaande universeelfilterzakje overtappen en versluiten. De kool dan vaker in warm water omspoelen en in aansluiting daarop koud na spoelen. Ter bescherming tegen onnodige verontreiniging het zakje met de kool tussen twee lagen JBL Symec in de filter plaatsen.

Tip van JBL:
In zoetwateraquariums mag JBL Carbomec activ slechts voor een beperkte tiid (ten hoogste 2 weken) worden toegepast voor het verwijderen van geneesmiddelenrestanten en andere ongewenste vertroebelingen. Het is niet raadzaam om het water van zoetwateraquariums permanent met adsorptiekool te filteren, omdat nuttige stoffen als beschermende colloiden of voedingsstoffen, die in moderne aquariummeststoffen voorkomen (bv. Ferropol), eveneens uitgefilterd zouden worden.

Bron: www.jbl.de

Tags: