Sera – Baktopur direct

Sera – Baktopur direct

Inwendige bacteriële aandoeningen bij siervissen kunt u herkennen aan een opgezwollen buik, waarbij meestal ook sprake is van afstaande schubben en uitpuilende ogen. Verdere kenmerken zijn schokkende zwembewegingen, een donkere kleur, geen eetlust en in het laatste stadium volledige apathie. Ook wanneer u de ziekte pas relatief laat ontdekt, helpt een behandeling met sera baktopur direct en worden de nog niet besmette dieren tegen de ziekte beschermd.

Gebruiksaanwijzing
1 tablet per 50 liter aquariumwater toevoegen. Het aquarium tijdens de behandeling goed ventileren. CO2-bemestingssysteem uitschakelen. Niet over kool filteren. Na drie dagen het water gedeeltelijk (50%) met sera aquatan verversen.

Indien de vissen nog symptomen van de ziekte vertonen, moet de behandeling worden herhaald. Als de vissen gezond zijn, dient het water na het verversen met sera aquatan en sera bio nitrivec te worden behandeld. Dit is van essentieel belang, omdat sera baktopur direct ook de nuttige bacteriën in het filter en in het aquarium vernietigd. Bovendien adviseren wij een filtering via sera super carbon naar de behandeling.

Wanneer de ziekte zich al in een vergevorderd stadium bevindt, adviseren wij een korte en intensieve behandeling met sera baktopur direct. Los daartoe een tablet sera baktopur direct op in bij voorbeeld een plastic bak van 2 liter, die tevoren is gevuld met aquariumwater. Plaats de zieke vissen gedurende 30 minuten in deze bak en vervolgens weer terug in het aquarium.

Gooi de gebruikte oplossing weg. Zet de behandeling in het aquarium voort met de normale dosering. Na het beëindigen van de behandeling kunt u het weerstandsvermogen van de vissen versterken met een vitaminekuur met sera fishtamin.

Sera baktopur direct wordt door lagere dieren in het zeewateraquarium niet verdragen. Zieke vissen moeten daarom uitsluitend d.m.v. de intensieve methode worden behandeld.

Samenstelling
Nifurpirinol 27,6 mg, bindmiddel ad 1,0 g.

Opmerkingen
Niet gebruiken bij dieren, die voor consumptie bestemd zijn.
Afgesloten en ontoegankelijk voor kinderen en huisdieren bewaren.
Bewaren bij kamertemperatuur en beschermd tegen licht.
Na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum niet meer gebruiken!
Niet in combinatie met andere verzorgingsmiddelen gebruiken.

Bron: www.sera.de

Tags: