Sera – Baktopur direct

Sera – Baktopur direct

Interne bacteriële aandoeningen bij siervissen zijn zichtbaar aan dik opgezette buiken, meestal in combinatie met afstaande schubben en uitstulpende ogen. Andere kenmerken zijn schommelende zwembewegingen, donkere verkleuring, gebrek aan eetlust en in het eindstadium volledige apathie.

Gebruiksaanwijzing:
1 tablet per 50 l aquariumwater toevoegen. Het aquarium tijdens de behandeling goed beluchten. CO2-bemestingsinstallatie en UV-lampen uitzetten, niet over kool filteren. Minimaal om de twee dagen een deel van het water verversen, vervolgens sera baktopur direct overeenkomstig de hoeveelheid ververst water nadoseren. Zeven dagen lang zonder onderbreking behandelen, indien nodig ook langer. Zijn de vissen gezond, dan moet het water na het water verversen met sera waterzuiveringsmiddelen (b.v. sera aquatan, sera bio nitrivec) behandeld worden. Bovendien raden wij aan om na de behandeling 24 uur over sera super carbon te filteren om de resten van geneesmiddelen te verwijderen.

Indien de ziekte in een vergevorderd stadium is, raden wij aan sera baktopur direct in een kortdurend intensief bad te gebruiken. Los daartoe 1 tablet sera baktopur direct op in een 2-liter-bakje (b.v. kleine plastic bak), die u tevoren met aquariumwater hebt gevuld. Zet de zieke vissen gedurende 30 minuten in deze bak en zet ze vervolgens terug in het aquarium. Behandel de vissen in het aquarium verder met de normale dosering. Verwijder de resten van geneesmiddelen uit de intensieve badoplossing door over sera super carbon te filteren en laat de intensieve badoplossing vervolgens weglopen.
sera baktopur direct wordt niet door lagere dieren in het zeewateraquarium verdragen. Behandel de zieke vissen daarom alleen in een aparte bak.

Samenstelling: nifurpirinol 27,6 mg, bindmiddel ad 1,0 g.

Opmerkingen:

  • Niet gebruiken bij dieren, die voor consumptie bestemd zijn.
  • Afgesloten en ontoegankelijk voor kinderen en huisdieren bewaren.
  • Bewaren bij kamertemperatuur en beschermd tegen licht.
  • Na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum niet meer gebruiken!

Bron: www.sera.de

Tags: