Ademhalingsfrequentie discusvissen

Volwassen discusvissen ademen ongeveer 60 keer per minuut maar jonge discusvissen ademen sneller. Vooral na het eten en als de stofwisseling op gang komt kan je een versnelde ademhaling waarnemen wat overigens volkomen normaal is bij gezonde discusvissen.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat dan een bericht achter in het Reactieveld. Wij proberen uw bericht zo snel mogelijk (binnen 24 uur) te beantwoorden.

Doe mee met de conversatie

 1. hallo.
  Woon in Thailand vandaar mijn vraagstelling
  Ik vermoed kieuwwormen bij mijn discussen ze ademen heel snel zijn erg schuw ineens sommige wat donkerder van kleuren ik vind ze eten slechter kan ik daar ook coppersolution voor gebruikem of methylene blue zo ja wat is de dosis ik heb op aanraden ook Zentel aangeschaft alles wat ik hier aanschaf is in het thais en de reguliere medicijnen zijn alleen via internet en dan ook nog heel duur aan te schaffen.
  PS: heb ook Antibacvirus in huis : Potassium Peroxymonosulphate Sodium Dodecyl BenzeneSulphonate staat op de verpakking .
  B.V.D.
  Willem

  1. Helaas kan ik je geen echte adviezen geven aangezien ik geen dierenarts ben.
   De plaatselijke omstandigheden verschild per land.
   Welke medicatie geschikt is voor de behandeling (lees verkrijgbaar) kan per land verschillen ook de residentie op bepaalde medicatie mogen wij niet onderschatte.
   Over het algemeen kan de plaatselijke dierenarts/aquariumspeciaalzaak het beste advies geven qua behandelmethode.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.