De diepvriesvoerschaar

Wie 500 grams of 1 kg diepvriesvoerplaten gebruikt, kent meestal “de truc met de hamer”. Men neme een plaat diepvriesvoer en een hamer. Vervolgens slaan wij met de hamer net zolang op het diepvriesvoer, tot dat de gewenste grote van het diepvriesvoer hebben bereikt.

Dit systeem van het kleiner maken van het diepvriesvoer kent toch wel wat nadelen:

  • “Moeders de vrouw” wil het getimmer niet horen. Zeker niet s’ avonds laat, of tijdens haar favoriete TV programma.
  • Je krijgt verschillende grote van brokken.
  • Waar de hamer terecht komt wordt het voer letterlijk plat geslagen, waardoor de structuur van het voer verloren gaat.
  • Je houd altijd een hoop gruis over, dat lastig te voeren is.
Deze diepvriesvoerschaar is onder andere te koop bij: DiscusCompleet “Rio Negro”
Deze diepvriesvoerschaar is onder andere te koop bij: DiscusCompleet “Rio Negro”

Natuurlijk kan je het diepvriesvoer eerst ontdooien maar daar zitten wel opgescheept met een grote hoeveelheid diepvriesvoer. Een “Diepvriesvoerschaar” is volgens mij de beste optie. Je knipt gewoon de platen in de gewenste grote, en je hebt geen (gruis) afval meer.

Toch heeft de “Diepvriesvoerschaar” één nadeel: hij is relatief duur! Maar zelfs dat probleem is te overwinnen, als je bedenkt dat je minder voer zal gebruiken. Niet minder voer voor de vissen, maar door een betere dosering gaat er minder voer verloren. Binnen een jaar hebben wij de investering terug verdiend.

Tip!
Een standaard snoeischaar is waarschijnlijk gemakkelijker te vinden. Gebruik deze alleen voor het knippen van diepvriesvoer. (i.v.m. bacterieel en schimmel infecties) Het nadeel van type scharen is dat ze niet van roestvast staal zijn gemaakt, en hebben geen kartelrand om het diepvriesvoer vast te grijpen.

Een alternatief, maar met beperkingen.

Opmerkingen
Natuurlijk zijn er andere alternatieven, de bekende diepvries, kaas of slagersmessen zijn allemaal opties. Het nadeel van dit type messen is de veiligheid. Vooral bij dikke plakken diepvriesvoer moet je de nodige kracht uitoefenen. Ik geef liever geld uit aan een goede diepvriesvoerschaar als aan pleisters.

Tags:
Heeft u vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat dan een bericht achter in het Reactieveld. Wij proberen uw bericht zo snel mogelijk (binnen 24 uur) te beantwoorden.

Doe mee met de conversatie

  1. Ik gebruik een nijptang voor die platen. Dat werkt ook goed. En een nijptang kost nog een tientje tot twintig euro in de bouwmarkt. s’Morgens knijp ik met de nijptang drie stukken voer van de plaat die in de loop van de dag aan mijn discusvissen gevoerd worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.