Hypancistrus sp. L410

Sinds een paar maanden ben ik in het bezit van vier wildvang Hypancistus sp. l410. Ik heb ze gekocht om wat kweekervaring op te doen met L-nummers. De L-nummers zwemmen gewoon rond in mijn discuskweekbakken! De investeringen waren niet al te hoog een paar legholen was meer dan voldoende voor de ouders en de jongen moeten het doen met een paar stukje PVC pijp of een stukje hout.

Hypancistrus sp. L410
Hypancistrus sp. L410
De jongen wordt goed beschermd.
De jongen wordt goed beschermd.

Tot nu toe hebben de twee paartje vijf legsels afgeleverd. Een legsel heeft ongeveer 25 eieren en de eieren komen rond de 4 á 5 dagen uit. Zij worden goed beschermt door de L-nummer, maar soms worden de jongen per ongeluk uit de leghol waaiert. In dit geval verplaatsen wij deze jongen tijdelijk naar een aanhang-kweekbakje.

Even onder het stukje hout kijken.
Even onder het stukje hout kijken.

Na 1 á 2 weken is dooierzak van de jongen verdwenen en beginnen de jongen in en uit het hol te zwemmen. Uiteindelijk hebben zij zoveel lef, dat zij het hol permanent verlaten. Ondertussen verplaatsen wij de jongen naar een andere kweekbak waar ook jonge discusvissen opgroeien. Het voordeel is dat daar voldoende voedsel is en zij worden niet bedreigd door grote vissen. Gemiddeld groeien de jongen L-nummers 1 cm per maand.

Mijn waterwaardes

Temperatuur: 29 °C
Ph: 7,5
Kh: 4
Gh: 7
Geleidbaarheid: 750 µs

Heeft u vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat dan een bericht achter in het Reactieveld. Wij proberen uw bericht zo snel mogelijk (binnen 24 uur) te beantwoorden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.