L134, Leopard Frog Pleco

Voor ons discusliefhebbers zijn Harnasmeervallen de prefecte bodemopruimers en zij houden de algen ook in toom. Er is maar een nadeel aan het visje, zij verschuilen zicht het liefst in holen en spleten. Wil je dat deze vissen aan jongen beginnen dan is een passende leghol aan te bevelen. In dit filmpje kan je de wisseling van de wacht zien. Het echte liefdesspel is lastig waar te nemen in een leghol.

Tags:
Heeft u vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat dan een bericht achter in het Reactieveld. Wij proberen uw bericht zo snel mogelijk (binnen 24 uur) te beantwoorden.

Doe mee met de conversatie

  1. Het belangrijkste herkenningspunt van een vrouwtje is dat zij alleen eitjes kunnen legen. ?
   De mannen krijgen na +-1,5 jaar haargroei op de staartwortel maar de vrouwen blijven glad. Je kan ook naar de odontes op borstvinnen en kieuwen kijken, helaas is dit niet echt betrouwbaar!
   Dominante vrouwtjes kunnen het ook ontwikkelen ten opzichte van minder dominante mannen. Het postuur van volwassen vrouwen kan voller zijn dan mannen. Dit komt meestal door de eitjes die zijn mee dragen.

 1. Hallo,

  Ik wil graag wat l nummers aanschaffen voor mijn 150 bak.
  Dit is een auascape waar ik met pijn en moeite eindelijk echt iets (voor mezelf) wat moois er van heb gemaakt. Nu hoor ik verhalen en beide hebben aardig verstand van. Ik vroeg bij de eerste winkel waar de l nummers waren (en welke geschikt zou kunnen zijn) en of dat goed ging in een aquascape bak. Hij zij alle l nummers zullen je zachte bladeren aantasten en je wortels omhoog halen.

  De andere verkoper zij weer dat dat met een hoop voedsel wel kon zo lang je maar genoeg bij voert zoals komkommer, aubergine enz. Wie van de heeft nu gelijk? Ik heb er al weken naar zitten kijken maar als mijn aquascape er aan gaat is dat een duur en frustrerend grapje. Zouden jullie kunnen aangeven of t kan?

  M.V.G.

  Ron Groenestein

  1. L-nummer zijn prachtige vissen die een lust of last kunnen zijn in je aquarium. Vooral de grotere exemplaren kunnen als bulldozers door je aquarium struinen. Bij de zoektocht naar voedsel (resten) zijn het echte opruimers. Om eerlijk te zijn is dat de reden dat wij L-nummers inzetten in onze aquaria. Het vervelende is dat de grotere exemplaren echt dominant kunnen zijn en al het voer opeisen.

   Video voorbeeld L66
   0:14 sec. een aangetast blad door L-nummers of Sturisoma.
   1:17 sec. een kleine L66 eet met de pot mee.

   Tijdens de zoektocht naar voer (plantaardig voedsel) kunnen zij ook de aquariumplanten op de menukaart zetten. (natuurlijk gedrag) Met het juiste L-nummer voer kan je de schade enigszins beperken maar niet voorkomen! Komkommer, aubergine enz. zijn geliefde snacks voor de vissen maar vervuilt het aquarium aanzienlijk. Als je een mooi beplante aquarium hebt met tere plantjes dan zijn l-nummers niet de beste keuzen. Het kan wel maar je krijgt garantie tot de duur.

   Wij hebben exemplaren gehad die na zeven jaar opeens aan de planten begonnen te knabbelen. Het exemplaar kom binnen de dag 30 euro aan aquariumplanten vernietigen. Dat is erg leuk als je zeven dagen in de week hebt.
   Het vervelende is dat 1 op de 100 L-nummers het tuinieren in je aquarium tot ware kunst heeft verheven. De overige 99 scharelen rustig rond en laten de planten of algen met rust.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.