Onze oude uitzwemaquaria 2010

Voor het laten opgroeien van de discusvissen hebben we een aluminium stelling met 4 aquaria van elk 180 liter. Alle aquariums staan op betonplex platen die verzonken zijn in het aluminium, zo steunen de aquaria ook op de betonplex platen. Eigenlijk waren deze betonplex platen niet nodig, maar het vastzetten van PVC en verlichting is een stuk makkelijker.

Onze-oude-uitzwemaquaria-2010-03De vier aquaria staan op een aluminium stelling. Bij alle aquaria kunnen wij de het filtersysteem afkoppelen, een externe potfilter zal tijdelijk de taak van de bioloog moeten overnemen. Dit vooral handig bij medicatie gebruik of preventieve maatregelen.

Onze-oude-uitzwemaquaria-2010-02

Aan de achterkant van de stelling is een looppad vrij gehouden, zo kunnen wij altijd bij onze opslagruimte en het filtersystemen. De aquaria zijn voorzien van kunststof dekplaten en Led-verlichting.

Gebruikte hardware

Onderdeel Merk Type
Aquarium Juwel 4x Rio 180
Beluchting Kinshi Air pump 30 liter/minuut
Filtersysteem Discuscompleet Discuscompleet 2x bioloog – 60liter 2x 5 liter fosfaat/nitraat potfilter
Pompen Eheim 2x
Schakelklok Gembird Power Manager SIS-MP
Verlichting Dennerle Kitelight 3x Trocal T5 Longlife Special Plant 1x Trocal T5 Longlife Color Plus 1x Led nachtverlichting blauw
Verwarming Eheim Jäger Precision aquarium heater 300 watt
Temperatuurmeter Juwel 2x Digitale onderwaterthermometer
Aflegkegel JBL 4 x Aflegkegel voor discusvissen

 

Schematische weergave hardware

Per twee aquaria is er één bioloog, de bioloog is voorzien van een losse 5 liter nitraat/fosfaat filter en een overloop die als buffer fungeert. Natuurlijk hadden wij een groter bioloog kunnen kiezen, maar de ruimte was te klein voor een grotere bioloog.

Uitzwemaqauria versie D

Op de illustratie staan alleen de bovenste twee uitzwemaquaria. De onderste twee uitzwemaquaria hebben de zelfde samenstelling. (A) Filterpijpjes, (B) witte watten, (C) blauwe filterschuim, (D) Ehfifix, (E) nitraat/fosfaat filter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.