Onze osmosewater installatie 2012

Voor het kweken van discusvissen hebben wij zeer schoon water nodig. Met een omgekeerde osmose apparaat kunnen we 98 tot 99 procent van de opgeloste stoffen uit het water filteren. Dit systeem heeft ook zijn nadelen, voor elke liter gezuiverd water hebben vier liter kraanwater nodig. Dat is in principe niet zo erg, maar als je meer dan 100 liter per dag nodig hebt, is het wel een water verspillend systeem.

Het aanmaken van het osmosewater wordt gedeeltelijk door een automatische vulsysteem geregeld. (De boesterpomp, watertemperatuur en watertoevoer) Een luchtpomp zorgt er weer voor dat er weer voldoende zuurstof in het water komt. Toch moeten we dit osmose water weer geschikt maken voor het kweken. Daarom voegen we een kleine hoeveelheid mineralen aan het water toe. De juiste zuurgraad regelen we weer met fosfaatzuur of met een eikenextract.

Wij hebben onze osmose installatie aangesloten aan de wasmachinekraan in de badkamer, tevens hebben wij een extra opvoerpomp in het regenvat zitten, dit vergemakkelijkt het legen van het vat. Een aquariumverwarming brengt weer het water op de juiste temperatuur.

Osmosefilter-opstelling-versie-b

De wasmachine en de wasmachine aansluitingen staan niet op de illustratie!

Lees meer over:

Tags:
Heeft u vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat dan een bericht achter in het Reactieveld. Wij proberen uw bericht zo snel mogelijk (binnen 24 uur) te beantwoorden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.