Het aquarium plaatsen

Het aquarium is zonder gaten besteld, omdat ik tijdens het bestellen nog niet exact wist waar de bodemdoorvoergaten kwamen. De stabilisatiestrips zouden los geleverd worden, zodat ik de achterwand in zijn geheel kon plaatsen. Helaas waren de zij stabilisatiestrips wel gelijmd.

Na het verwijderen van de zij stabilisatiestrips, kon ik de polyester achterwand wel in zijn geheel plaatsen. Het enige nadeel van deze actie was het schoonmaken van de oude kit lagen. Na het lijmen van de stabilisatiestrips moest ik drie weken wachten voordat het water in het aquarium mocht.


Mijn aquarium - Aquarium en kast maten versie c

 

Icon: PDF bestand   Mijn aquarium – Het aquarium plaatsen versie c.pdf

Geef het artikel een beoordeling!

2 gedachten over “Het aquarium plaatsen

 1. Werner

  Mooi serie. Ik zag een goede tip die ik wil gebruiken zodra ik overstap naar een grotere bak. De methode om de bak met dolly’s te verplaatsen. Er staat styropor dozen maar ik zie verhuisdozen? Zitten ze in de verhuisdozen? En de gebruikte zuignappen, hadden die nog een bepaalde draagkracht nodig? Zie ze wel te koop staan voor ca 10 euro per stuk maar of dat wat is…

  Reageren
  1. Ernö Dobronyi Bericht auteur

   Het klopt het zijn verhuisdozen waar in een styropor doos in zit (ter bescherming van de inhoud!)
   In dit geval is de styropor doos gevuld met styropor platen. Op deze wijze krijg je een massieve constructie die niet kan verschuiven en gemakkelijk kan verplaatsen. Door twee Transport Dolly te gebruiken is het geheel goed manoeuvreerbaar.

   De zuignappen kunnen 50kg dragen en zijn van professionele kwaliteit. (Deze heb ik geleed!)
   Ik heb geen ervaring met goedkope glasdragers.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.