Ouders met jongen

Discusvissen hebben het opvoeden van de jonge discusvissen tot een ware kunst verheven. De ouders moeten de jongen niet alleen met hun leven beschermen, maar zij moeten er ook voor zorgen dat zij gevoed worden. Het eerste voedsel voor de jongen is het huidsecreet van de ouders. Dit huidsecreet is niet alleen zeer voedzaam, maar het bezocht de jongen ook de benodigde afweerstoffen.

Tags:
Heeft u vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat dan een bericht achter in het Reactieveld. Wij proberen uw bericht zo snel mogelijk (binnen 24 uur) te beantwoorden.

Doe mee met de conversatie

 1. Wat als uw vissen te weinig of geen huidsecreet aanmaken en je niet over surrogaatouders beschikt.

  1. Helaas is daar weinig aan te doen, sommige (kleurscharkeringen) discusvissen maken geen of te weinig huidsecreet aan.
   Helaas heb ik geen ervaring huidsecreet vervangers.
   Ik weet dat er kwekers zijn die de eitjes weghalen om een grotere opbrengst te creëren.
   Zij voeren de vissen huidsecreet vervangers maar wat dat is heb ik niet kunnen achterhalen.

   Ter info: Discussen en sommige andere cichliden produceren slijmafscheidingen om hun jongen te voeden. Maar waarom doen ze het en wat zit er in hun slijm dat de jongen helpt groeien?
   Discus en verschillende andere Zuid-Amerikaanse cichliden, zoals Uaru, produceren slijmafscheidingen die worden gebruikt om broedsels van jongen te voeden.
   Deze melkachtige afscheidingen worden gegenereerd tijdens het paaien, maar het was pas relatief recent dat wetenschappers leerden wat erin zat.
   De slijmafscheidingen worden geproduceerd door cellen in de epidermislagen van de huid van zowel mannelijke als vrouwelijke discussen van het geslacht Symphysodon.
   Recente studies hebben aangetoond dat 18 verschillende eiwitten aanwezig zijn in de slijmafscheidingen van discuswerpen, of ze nu broeden of niet, maar de vissen produceren nog eens 17 eiwitten wanneer ze jongen moeten grootbrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.